Wednesday, 1 February 2012

UMMM....SEDAPNYER..!!

“Apa yang sedapnye ibu?”

hhehe..ni pic yg saya sempat snap masa qisya start solid dulu.

Nape baru sekarang nk upload?

Mcm bese..jejari ku ni malas, otak pun malas nak susun ayat..

Dan alasan yang dah lapuk.. sibuk laa..kat opis xda masa...tp itu la hakikatnya..

Ok, back to da story, yang ni saya sediakan bubur + carrot. saya rebus carrot sampai agak empuk, pastu lenyek je ngn sudu. mls nak blend2 ni..hehe. lgpun qisya dan boleh makan yang berketul2 ckit.

Bila dah siap tu..saya rasa dulu..

Alamak..!!! sedapnye...! manis2 lemak gitu. 

Saya x add on salt or sugar pun. Just plain rice and carrot.

Then saya beri lah qisya makan...

Ya Allah.. x nyempat2 abis dalam mulut tu dah bebel2 nak lg..hehe.

Yupp!! she loves it!! i like....

Jom layan pictures ni ek...


beras yang dibasuh bersih dan dikeringkan sepenuhnya untuk disimpan kegunaan lain masa.
  
ambil sesenduk beras dan ditanak menjadi bubur.
( saya xblend pun sebab qisya xperlu makan bubur yang terlalu halus dah)

carrot yang dipotong kecil-kecil supaya mudah empuk. kemudian direbus. (no added salt n sugar)
 
bubur dan carrot yang dilenyek tadi.

  
inilah rupanya bubur carrot td.
muka teruja nak makan..
 wajah kepuasan..
sedap hingga menjilat jari..!
yummy..!

No comments: