Thursday, 5 July 2012

GILA BOLA KE ?

ok, actually saya nk kongsikan cerita yang diceritakan oleh pendegar radio HOTFM. memandangkan baru je abis world football, ni bingkisan cerita gila bola yg berlaku pada seorang pendengar.

SEORANG pendengar wanita telah pun call radio ni n bercerita tentang suaminya yang baru sahaja meminati bolasepak dunia. sebelum2 ni xpenah pun tgk n minat tgk bola. nak dijadikan cerita, masa mula nak start musim bola ni, mestinya ramai para umat adam ni akan bersengkang n bangun malam untuk menonton bola kegemaran mereka. makanya, suaminya pun memberitahu isterinya yg dia akan bgn malam untuk tonton bola. ok, xpela sebab suaminya telahpun explain awal2 kt wife dia. mulai hari itu, tepat jam 12 si suami akan duduk depan tv. 

tp si isteri td pun still nk cek jugala, apa si suami buat sambil tgk bola, rupa2nya si suami sedang bergayut telefon dgn teman wanitanya! tak tahulah mana akak tu tau its the gf, but menurutnya, dia siap cek hp suaminya after suaminya tido. anak2 mereka semua dah tahu. yg si isteri hanya tunggu masa nk pecahkan tembelang si suami. yg bestnye, masa akak ni cerita, dj2 radio siap gelak n bergurau, n menyebabkan situasi nampak riang n sempoi je. akak tu pun xda la feeling sedih ke apa, tp mcm selamba je cerita. for me, peranan dj td mengalihkan suasana dan emosi sgt kena. jd macam kelakar pulak! hehe..

tp if in real life, kita pun xtahu apa yang berlaku n tersirat di hati akak tu kn.. so, macam-macam la ragam manusia  ni kn..

No comments: