Monday, 9 July 2012

PAMPERS, TUALA & WANITA

Minggu lepas iaitu pada 1 hb - 5 hb July, habibi menunaikan tanggungjawabnya sebagai rakyat dan warga Malaysia dengan beraktiviti sosial dalam membantu muda mudi @ wira dan wirawati negara di PLKN. Saya pun pernah menghadiri program ni sebelum habibi lg. masa tu saya baru saja lepas berumahtangga dan sedang menganggur.. 

yela, baru je bermastautin@berhijrah ke bumi Kedah Darul Aman ni..kena mula cari keja balik la..sebelum ni jd guru ganti sementara, tapi di kampung halaman di perak la. after married i've got the offer for GSTT (Guru Sandaran Tak Terlatih). tapi saya terpaksa tolak coz dah berhijrah di sini..yela, dapat GSST kot, peluang bukan mudah nk dapat, after offer tu pulak kerajaan umumkan yg GSTT will be serap ke perguruan dgn latihan akan diberikan..rasa ralat gk la ckit..coz teacher is my favourite job. nk ceerita kisah-kesah asal boleh terminat jd cikgu ni pun pnjg, so, kita postpone dulu cerita ni ye..

ok, back to da story-mory, masa join PLKN program tu, belum convo pun lg coz convo in month of October seiring dgn hari jadi saya. masa join program PLKN ni tgh bulan puasa, so, org kata nk rasa makanan di kem xdapek la..huw..huw..ada hati lg tu.. ;p
 PAMPERS VS TUALA WANITA


ok, mende yg saya nk cerita sebenarnya adalah gelagat wira-wirawati ank murid suami saya tu. yeeess...berkait rapat dgn tajuk post yg saya nk story neh..mula mcm ni..--->>>

wira : pompuan ni leceh la cikgu..dari baby sampai tua nyusahkan..
suami saya@cikgu : kenapa? apa yg leceh?? isteri saya baik je.. (huw..huw..ayat kedua ni saya tambah.)
wira : masa baby dulu kena pakai pampers, sampai ke tua pun kena pakai pampers!
suami saya@cikgu : ???...............ohh............tuala wanita! (lambat gk suami saya ni nk  paham ;p ..)





No comments: