Tuesday, 13 November 2012

KENAPA SAYA GEDIK NAK BELI SMARTPHONES?





Smartphones? Telepon bijak, eh..telepon pintar..hebat jek bunyiknye kn? Yang saya dengar sekarang tentang telefon pintar ni ada android, whatapps, yang ntah hape gunanya pun saya tak tahu. Yang saya tahu bila guna telefon ni hanyalah untuk call dan message sahaja.

Kalau nak tahu, sebelum-sebelum ni saya pakai handphone bekas-bekas orang je, atau the other word called secondhand bila encik husben berbunga-bunga nk beli handphones canggih-manggih. Jadilah saya waris telekomunikasi yang dah kembang kena gigitan dan air liur si Qisya. Walaupun ada camera dan macam-macam lg fungsi canggih, tapi saya tidak pernah terpanggil untuk gunakan fungsi lain selain mesej dan call. Tak tahulah kenapa, (tapi tahu rasanya=malas) mungkin ianya belum penting lg buat saya. nak internet connection? Saya bukak fb pun taktau nk buat apa, tgk2 status orang je. Pastu boring. Blogwalking adalah kegemaran saya, tapi blogwalking hanyalah untuk suka2, buat apa nak membazir sambung internet kt phone. Main game? Buang masa je, tak masa nak main pun dan mengabihkan bateri saja. Nak berlagak? Kering poket saya kalau nak berlagak je..sedar diri ini sudah..sob, sob..

Namun, kenapa sekarang baru nak sibuk menggedik-gedik nak guna smartphones? Langkah kearah kehidupan yang lebih positif dan Berjaya pemangkin tindakan kita. Saya memerlukan smartphones untuk kelancaran saya berhubung dengan pelanggan yang rata2 menggunakan tenologi internet di hujung jari anda.kihkihkih! nampak sangat saya ni ketinggalan zaman.hihi. kalau dahulu fungsi telefon pada saya amat limited, namun sekarang saya tahu kenapa saya perlukannya, dan dengan melabur membeli smartphone yang mencecah 4 angka tu, saya akan dapat pulangan yang lebih baik! Selain itu, perkhidmatan kita bersama pelanggan dapt dipertingkatkan. Di samping membantu meningkatkan perniagaan kita, dapat juga eksyen dengan hanphones canggih kn? Sebelum ni tak mahu ambil tahu fungsi2 lain sebab tidak memerlukannya, namun sekarang sibuk belajar bermacam2 teknologi canggih masakini. Semuanya demi bisnes lebih maju. Menarik bukan? 

1 comment:

Sharih Yaakob said...

hati nih nak sangat smartphone model baru tu...tapi budget sempit laa...he he he..